sábado, 26 de diciembre de 2015

QUÈ ÉS EXACTAMENT SCRATCH?


És Scratch un llenguatge de programació d'ordinadors? Definitivament no, tot i que pot semblar-ho.
Es tracta d'una interfície gràfica amb la qual donem ordres a uns objectes creats per nosaltres. Més concretament fem servir un blocs d'instruccions (relatius a moviment, aspecte, condicions, bucles, sensors, etc) que afecten als objectes que tenim en pantalla. Es pot crear qualsevol cosa que imaginem, des d'una ruleta que escolleix els ingredients d'un menú fins a una rentadora que canta, passant per un dron que vola seguint les nostres ordres o un joc de Super Mario fet per nosaltres. Tot té cabuda a Scratch.
Al mateix temps, estem treballant en la resolució de problemes amb múltiples fronts, com establir l'ordre llògic d'una sèrie d'esdeveniments, o quines són les conseqüències d'una feina no suficientment ben feta (quan els objectes no fan allò que volem no és per culpa seva, sino que alguna cosa haurem fet malament o alguna ordre estarà fora de lloc, sens dubte) Requereix una bona dosi de concentració per part de l'alumne, que en tot moment estarà guiat i supervisat pel professor.

Punxa aquí per a veure un breu vídeo descriptiu de l'univers SCRATCH                                                       

Els alumnes guarden els seus projectes a l'espai del professor a la web del M.I.T. (Institut Tecnològic de Massachusetts), de manera que sempre els tenen en lloc segur.
Així doncs, animeu-vos a aprendre a pensar d'una altra manera, amb SCRATCH.

Més INFO a mundusformacio@gmail.com




  

No hay comentarios:

Publicar un comentario